Воскресенье, 05.05.2024, 18:05
Сайт комунального закладу "Опорна школа "Оскільський ліцей Оскільської сільської ради 
Ізюмського району Харківської області""
2022/2023 навчальний рік
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 71
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

09:49
Вітаємо з Днем Святого Валентина!

Як святкують День святого Валентина різні народи світу

Австралія

У період Австралійської золотої лихоманки, шахтарі , які працювали на шахтах Балларат розбагатіли і були готові заплатити не малу суму за не прості Валентинки. Вартість Валентинок, в ті часи, була дуже висока і могла доходити до тисячі фунтів. Найбільш екстравагантні Австралійські Валентинки були зроблені з атласних подушечок, вони були запашними і дуже багато оформлені, їх прикрашали квітами та кольоровими черепашками. Деякі навіть могли бути прикрашена муміфікованими пташками колібрі або райського птаха. Цей скарб, зберегався в дбайливо оформлених рамках, які були дуже високо оцінені, вони були одночасно модними і дуже дорогими.

Австрія

Австрія має деякі, досить неясні, звичаї залицяння, які можуть або не можуть бути пов'язані з Днем Святого Валентина. Тим не менш, це звичайна справа для молодої людини, подарувати його коханній букет квітів на 14 лютого.

США

У Сполучених Штатах Америки, було багато різновидів Валентинок, накопичених протягом багатьох років, деякі з яких часто були грубі і навіть досить жорстокі у частинах свого гумору. У часи громадянської війни, Валентинки були розфарбовані багатьма кольорами у супроводі патріотичних і / або політичних мотивів. Ранні американські Валентинки були особливо літографовані і розмальовувалися в ручну, вони були красивими і відмінними в галузі дизайну, вироблялися вони з хитромудрого мереживного паперу і прикрашені такими прикрасами, як намисто, морськими раковинами, ягодами і всякого роду насінням. Валентинки також прикрашалися водоростями або мохом, на додаток висушеним та / або штучними квітами, тим самим створюючи тривимірну картину. Багато ранніх американських Валентинок були імпортовані з-за кордону, враховуючи низьку якість американського паперу на той момент, який не особливо підходив для тиснення. Сьогодні американські діти зазвичай обмінюються Валентинками зі своїми друзями і навіть влаштовують вечірку в школі з нагоди Дня Святого Валентина.

Великобританія 

Поети Великобританії, ймовірно, написали більшість найулюбленіших і романтичних віршів, пов'язаних з Днем Святого Валентина. У різних регіонах країни є свої звичаї святкування, хоча відправка листівки, подарунки з квітів і цукерок є стандартною процедурою по всій країні. Загальним звичаєм є спів пісень у виконанні дітей, які за це отримують подарунки та цукерки, фрукти або гроші. У деяких районах, Валентинки випікають у вигляді булочок з кмином, сливами або родзинками.

Данія

Датська Валентинка відома як " листівки коханця. " У старі часи побажання на листівці були заховані, і що б прочитати його потрібно піднести папір до світла і коли папір ставав прозорим, то можна було побачити напис. Одним із звичаїв в Данії було відправити своїм друзям пресовані білі квіти, які називалися проліски. Датські чоловіки можуть також відправити Валентинку жартівливого характеру, відому як gaekkebrev (або " жартівливий лист " ) . Відправник цього gaekkebrev вигадує риму, але не підписує від кого. Замість цього, він підписує повідомлення крапками... одна крапка для кожної букви в його імені. Якщо жінка, яка отримує карткуу вгадує ім'я відправника, то вона буде винагороджена крашанкою в кінці цього року.

Франція

У Франції звичай відомий як "малюнок для " . Особи які не перебувають у шлюбі, як молоді так і не дуже, у яких вікна знаходяться на проти один до одного починають кричати з одного вікна в інше, тим самим шукаючи собі партнера. Якщо молода людина не в змозі придумати гідну Валентинку, дівчата відхиляли її . В результаті, вони розпалювали багаття, де палили листівки невдячних коханих і ображали його гучним голосом. В кінцевому підсумку вони відмовилися від цього ритуалу, так як він залишив багато місця для злоби, насмішок або навіть відвертої злоби, зрештою французький уряд видав указ який офіційно забороняє цей звичай. Елегантні французькі вітальні листівки, відомі як CARTES d'amities, в яких містилися ніжні повідомлення, дарували не зовсім як Валентинку, а головним чином, тому що це було модно і популярно в Англії в той час.

Німеччина

У Німеччині, це стало звичним для молодого людина яка доглядає за дівчиною, подарувати його коханої букет квітів на 14 лютого. Валентинки в Німеччині, як правило , бувають у формі милою листівки, в комплекті з милим повідомленням. Тим не менш, вони дарують такі подарунки не тільки на День святого Валентина, а й в будь-якому іншому випадку. Навіть ранні німецькі сертифікати хрещення або свідоцтва про шлюб вважалися, Валентинками, вони мали гарний дизайн і містили прекрасні вірші.

Італія

В Італії, День Святого Валентина колись відзначався як свято Весни, яке проходило на відкритому повітрі, де молоді люди збиралися в дерев'яних альтанках і декоративних садах, щоб послухати музику і читання віршів. Такий звичай існував протягом століть але і зараз про нього не забули. 14 лютого у Турині, була традиція, коли закоханий чоловік робив пропозицію своїй коханій. За кілька днів до настання свята, магазини прикрашалися всілякими цукерками.

Японія

У Японії День святого Валентина святкується двома датами... 14 лютого і 14 березня. На першу дату, жінка робить подарунок чоловікові, а на другу... відому як "Білий День " , в цей день нібито був завезений зефір до Японії в 1960... чоловік повинен повернути подарунок, який він отримав 14 лютого. Таким чином, японська жінка має шанс вибрати шикарний подарунок для себе. Шоколад є найбільш популярним подарунком у Японії. Однак, так як більшість японських жінок вважають, що придбаний у магазині шоколад не подарунок істинної любові, вони, як правило, роблять кондитерський виріб своїми руками.

Корея

Традиційний подарунок на 14 лютого - цукерки, але тільки від жінок чоловікам. Існує ще один особливий день для чоловіків, коли вони дарують подарунки жінкам, його відзначають 14 березня. Дуже схоже на звичай в Японії, 14 березня в Кореї відомий як "Білий день". На " Білий день" , багато молодих людей вперше зізнаються в коханні до своїх коханих . Для тих молодих людей, у яких немає особливих романтичних партнерів, корейці виділили ще одну дату... 14 квітня, також відомий як " Чорний день". У цей день, такі люди збираються разом і їдять локшину Jajang , яка має чорний колір, звідси і назва дня .

Шотландія

У Шотландії, День святого Валентина святкується як фестиваль. На цьому фестивалі, є рівне кількість незаміжніх чоловіків і жінок, кожен з яких пише своє ім'я (або вигадане ім'я) на листку паперу, яку потім складають і поміщають у капелюх... один капелюх для дам і один для чоловіків. Потім жінки дістають папірець з чоловічим ім'ям з капелюха і навпаки. Звичайно, досить імовірно, що ці два написаних імені не співпадуть, але в цьому випадку, як правило, вирішується що чоловік - партнер, буде з жінкою, яка вибрала його ім'я. По завершенню обряду, компанія ділиться на пари і чоловіки дарують подарунки дамам. Потім дівчата кріплять ім'я свого обранця на їх серця або на рукава. Закінчується фестиваль зазвичай танцями, також це є незвичайним місцем для проведення весілля. Згідно з іншим шотландським звичєм, перший парубок або дівчина який зустрів вас на вулиці стане вашим особистим Валентином. Подарунками на День Святого Валентина, в Шотландії, зазвичай служать листівки або любовні вузлики, дарують їх як хлопці так і дівчата.

Іспанія

В Іспанії в День Святого Валентина закохані обмінюються подарунками, а чоловіки дарують своїм дружинам букети троянд.

Тайвань

День святого Валентина святкується на Тайвані 14 лютого, але є й спеціальний День Святого Валентина 7 липня за місячним календарем, який базується на древній китайській казці. Обидві дати однаково важливі. Багато чоловіків купують дорогі букети троянд та інших квітів для своїх коханих в ці дні. Згідно тайванським традиціям, колір і кількість троянд має велике значення. Наприклад, одна червона троянда означає " тільки любов, " одинадцять троянд означає " кохана" , дев'яносто дев'ять троянд означає " назавжди" , і сто вісім троянд означає " вийди за мене заміж."

Переглядів: 653 | Додав: chervony_oskil | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Февраль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz