Понедельник, 22.10.2018, 18:18
Сайт Комунального закладу  
"Опорна школа "Оскільський ліцей Оскільської сільської ради Ізюмського району Харківської області""
2018/2019 навчальний рік
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Допрофільна підготовка та профільне навчання [0]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ОПОРНА ШКОЛА «ОСКІЛЬСЬКИЙ ЛІЦЕЙ

Оскільської сільської ради Ізюмського району Харківської області»» 

 

вул. Шкільна, 34, с. Оскіл, Ізюмський район

Харківська обл., Україна, 64340,  тел.(05743)-55-1-34,

e-mail: oskil_nvk@ukr.net, код ЄДРПОУ 25611414

 

 

НАКАЗ

 

23.08.2018                                                                                                                       №83

      

Про організацію харчування

учнів та вихованців закладу

 

                  На виконання законів України „Про охорону дитинства”, „Про освіту” постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 „Про запровадження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах”, спільного наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України                                      від 01.06.2005 №242/329 „Про порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах від 17.04.2006 № 298/227 (із змінами),  з метою забезпечення повноцінного раціонального харчування, запобігання харчових отруєнь та виконання санітарно-гігієнічних правил і норм

 

НАКАЗУЮ:

1. Організувати харчування вихованців та учнів 1-4 класів та забезпечити дотримання норм харчування згідно з додатками 4,6,7,8 до постанови Кабінету Міністрів України 22.11.2004 № 1591.        

2. Затвердити документацію, необхідну для правильної та безперебійної роботи їдалень закладу.

3. Призначити відповідальними за організацію харчування учнів в ліцеї та філії закладу заступника директора з навчальної роботи Романкевича С.Ю. та вчителя філії  Кіт В.Ф..

                                                                                                 Протягом навчального року

4. Відповідальним за організацію харчування  в філії  Романкевичу С.Ю. та філії Кіт В.Ф.:

4.1.   Здійснювати контроль за дотриманням учнями правил особистої гігієни та вжи­вання гарячих страв учнями, санітарно-гігієнічним станом харчоблоку, дотри­мання режиму і графіку харчування дітей, чергування педагогічних працівників в шкільній їдальні.

                                                                                               Постійно

4.2. Проводити роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків для пропаганди гі­гієнічних основ харчування, залучаючи до цієї роботи  класних керівників.

                                                                                               Протягом навчального року

4.3. Інформувати батьків про організацію харчування дітей, проводити об­говорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування.

                                                                                               Протягом навчального року

4.4. Організувати вільний доступ учнів до питної води під час перебування їх у закладі у формі стаціонарного питного фонтанчика.

                                                                                           Протягом навчального року

4.5. Організувати роботу (лекції, семінари, вікторини, дні здоров’я) із формування навичок та культури здорового харчування, етики прийому їжі, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань.

                                                                                            Протягом навчального року

4.6. Контролювати своєчасне проходження медичних оглядів та санітарних мінімумів працівниками.                                                                                         

                                                                                              Постійно

4.7.Здійснювати контроль за:

- прийманням продуктів харчування і продовольчої сировини гарантованої якості;

- обліком дітей, які отримують безоплатне харчування;

- організацією харчування;

- дотриманням санітарно-гігієнічного режиму їдальні.

                                                                                           Постійно

4.8. Скласти та затвердити меню, графік і режим харчування та довести до відома батьків і дітей.

                                                                                           До 01.09.2018

4.9. Скласти списки учнів, які забезпечуються безоплатним харчуванням.

                                                                                           До 01.09.2018

4.10. Забезпечити виконання норм харчування відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 “Про запровадження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах”.

                                                                                            Постійно

5. Призначити відповідальним за організацію харчування  в ЗДО  заступника директора з навчально – виховної роботи Шевченко Ю.В..

                                                                                              Протягом навчального року

6. Відповідальному за організацію харчування в ЗДО  Шевченко Ю.В.:

6.1. Здійснювати контроль за організацією та якістю харчування вихованців, вітамінізацією страв, закладкою продуктів харчування, кулінарною обробкою, виходом страв, смаковими якостями їжі, санітарним станом харчоблоку, правильністю зберігання термінів реалізації продуктів.

                                                                                                Постійно

6.2. Інформувати батьків про організацію харчування дітей, проводити об­говорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування.

                                                                                                        Протягом навчального року

7. Призначити відповідальними за приймання, зберігання та видачу продуктів харчування відповідно до вимог санітарного законодавства в шкільному ліцеї кухаря  Пільгуй І.С., в філії – Седюк Л.П..

                                                                                               Постійно

8. Відповідальним за приймання, зберігання та видачу продуктів харчування   Пільгуй І.С., Седюк Л.П. :

8.1. Спільно з  черговим адміністратором дотримуватися нормативних вимог щодо правильності закладки продуктів.

                                                                                               Постійно

8.2. Суворо дотримуватися рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.

                                                                                               Постійно

8.3. Забезпечити харчування учнів закладу відповідно до фізіологічно обґрунтова­ного режиму дня.

                                                                                                Постійно

8.4. При замовленні продуктів харчування дотримуватись розподілу продуктового набору за основними групами та видами продуктів відповідно до вимог чинного

     законодавства.

                                                                                               Постійно

8.5. Надсилати щомісячне попереднє замовлення на продукти харчування до постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини відповідно до примірного двотижневого меню.

                                                                                                Постійно

8.6. Контролювати умови доставки продуктів харчування та продуктової сировини до закладу.

                                                                                                Постійно

8.7. Здійснювати облік продуктів харчування та продовольчої сировини у книзі складського обліку, суворо дотримуватись умов зберігання та термінів реалізації

продуктів харчування та продовольчої сировини.

                                                                                                Постійно

8.8. Підтримувати відповідні умови згідно з санітарно - гігієнічними вимогам до овочесховища.

                                                                                                  Постійно

8.9. Контролювати дотримання технології приготування страв та ведення журналу бракеражу готової продукції.

                                                                                                   Постійно

8.10. Спільно з черговим адміністратором здійснювати контроль закладки продуктів  відповідно до норм, якості та виходу відпущених страв.

                                                                                                   Постійно

8.11. Організувати та контролювати виконання призначень із дієтичною харчування  учнів.

                                                                                                   Постійно

8.12. Здійснювати облік харчових відходів. Проводити бракераж готової продукції, результати фіксувати в спеціальному журналі.

                                                                                                   Постійно

8.13. Проводити С-вітамінізацію страв та робити відповідний запис у журналі обліку норм харчування.

                                                                                                    Постійно

9. Кухарям Швед О.М. та Колісник А.Р.:

9.1.Спільно з  черговим адміністратором дотримуватися нормативних вимог щодо правильності закладки продуктів.

                                                                                                    Постійно

9.2. Забезпечити харчування вихованців закладу відповідно до фізіологічно обґрунтова­ного режиму дня.

                                                                                                    Постійно

10. Завгоспу ліцею Бурлуцькій О.І.,  Кіт В.Ф.:    

10.1. Проводити інструктажі на робочих місцях з працівниками  їдальні з техніки безпеки під час роботи з електрообладнанням, ріжучими інструментами та тех­нології приготування страв.                                                                                                                Постійно

10.2.Контролювати дотримання рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.

                                                                                                     Постійно

11. Завгоспу ЗДО Долгань Н.Ю.:   

11.1. При замовленні продуктів харчування дотримуватись розподілу продуктового набору за основними групами та видами продуктів відповідно до вимог чинного законодавства.

                                                                                                     Постійно

11.2. Надсилати щомісячне попереднє замовлення на продукти харчування до постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини відповідно до примірного двотижневого меню.

                                                                                                     Постійно

11.3. Контролювати умови доставки продуктів харчування та продуктової сировини до закладу.

                                                                                                      Постійно

11.4. Здійснювати облік продуктів харчування та продовольчої сировини у книзі складського обліку, суворо дотримуватись умов зберігання та термінів реалізації

продуктів харчування та продовольчої сировини.

                                                                                                      Постійно

11.5. Підтримувати відповідні умови згідно з санітарно - гігієнічними вимогам до овочесховища.

                                                                                                   Постійно

12. Сестрі медичній старшій М’якоті Я.О.:

12.1. Контролювати дотримання технології приготування страв та ведення журналу бракеражу готової продукції.

                                                                                                   Постійно

12.2. Спільно з черговим адміністратором здійснювати контроль закладки продуктів  відповідно до норм, якості та виходу відпущених страв.

                                                                                                   Постійно

12.3  Організувати та контролювати виконання призначень із дієтичною харчування  учнів.

                                                                                                   Постійно

12.4  Здійснювати облік харчових відходів. Проводити бракераж готової продукції, результати фіксувати в спеціальному журналі.

                                                                                                   Постійно

12.5. Проводити С-вітамінізацію страв та робити відповідний запис у журналі обліку норм харчування.

                                                                                                  Постійно     

12.6. Проводити санітарно - освітню роботу з працівниками харчоблоку з попередження інфекційних та шкіряних захворювань.

                                                                                         Постійно

13. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Директор ліцею                                                                         Н.Я.Загоруйко

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Октябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Відділ освіти Ізюмської райдержадміністрації
  • РМО вчителів інформатики
  • Студенокський НВК
  • Капитолівський НВК
  • Бугаївський НВК

  •      МОНУ           ДНіО            ХАНО           Ізюмська РДА           РМО вчителів інформатики           ХРЦОЯО     

    Комунальний заклад "Опорна школа "Оскільський ліцей Оскільської сільської ради Ізюмського району Харківської області""©2018