Среда, 22.08.2018, 02:20
Сайт Комунального закладу  
"Опорна школа "Оскільський ліцей Оскільської сільської ради Ізюмського району Харківської області""
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Допрофільна підготовка та профільне навчання [0]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

ОПОРНИЙ ЗАКЛАД

ОСКІЛЬСЬКИЙ

навчально – виховний комплекс

Ізюмської районної ради Харківської області

 

вул.Шкільна, 34, с. Оскіл, Ізюмський район Харківська обл., Україна, 64340,

  код 25611414, тел.(05743)-55-1-34, e-mail oskil_nvk@ukr.net

 

НАКАЗ

 

28.08.2017                                                                                                                       №121

      

Про організацію харчування

учнів та вихованців закладу

 

            На виконання законів України „Про охорону дитинства”, „Про освіту” постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 „Про запровадження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах”, спільного наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 №242/329 „Про порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах від 17.04.2006 № 298/227 (із змінами) з метою забезпечення повноцінного раціонального харчування, запобігання харчових отруєнь та виконання санітарно-гігієнічних правил і норм

 

НАКАЗУЮ:

      1. Організувати харчування вихованців та учнів 1-4 класів та забезпечити дотримання норм харчування згідно з додатками 4,6,7,8 до постанови Кабінету Міністрів України 22.11.2004 № 1591.     

      2.   Затвердити документацію, необхідну для правильної та безперебійної роботи їдалень опорного закладу.

      3. Призначити відповідальними за організацію харчування учнів в шкільному підрозділі та філії опорного закладу заступника директора з навчальної роботи Романкевича С.Ю. та завідувача філії опорного закладу Кіт О.Г..

                                                                                            Протягом навчального року

     4. Відповідальним за організацію харчування  в шкільному підрозділі  Романкевичу С.Ю. та філії Кіт О.Г.:

     4.1. Здійснювати контроль за дотриманням учнями правил особистої гігієни та вжи­вання гарячих страв учнями, санітарно-гігієнічним станом харчоблоку, дотри­мання режиму і графіку харчування дітей, чергування педагогічних працівників в шкільній їдальні.

                                                                                            Постійно

     4.2. Проводити роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків для пропаганди гі­гієнічних основ харчування, залучаючи до цієї роботи  класних керівників.

                                                                                           Протягом навчального року

     4.3. Інформувати батьків про організацію харчування дітей, проводити об­говорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування.

                                                                                           Протягом навчального року

     4.4. Організувати вільний доступ учнів до питної води під час перебування їх у закладі у формі стаціонарного питного фонтанчика.

                                                                                           Протягом навчального року

     4.5. Організувати роботу (лекції, семінари, вікторини, дні здоров’я) із формування навичок та культури здорового харчування, етики прийому їжі, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань.

                                                                                            Протягом навчального року

     4.6.   Контролювати своєчасне проходження медичних оглядів та санітарних мінімумів працівниками.

                                                                                             Постійно

      5. Призначити відповідальним за організацію харчування  в дошкільному підрозділі  заступника директора з навчально – виховної роботи Шевченко Ю.В..

                                                                                              Протягом навчального року

      6. Відповідальному за організацію харчування в дошкільному підрозділі   Шевченко Ю.В.:

      6.1. Здійснювати контроль за організацією та якістю харчування вихованців, вітамінізацією страв, закладкою продуктів харчування, кулінарною обробкою, виходом страв, смаковими якостями їжі, санітарним станом харчоблоку, правильністю зберігання термінів реалізації продуктів.

                                                                                                Постійно

     6.2.Інформувати батьків про організацію харчування дітей, проводити об­говорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування.

                                                                                                     Протягом навчального року

     7. Призначити відповідальними за приймання, зберігання та видачу продуктів харчування відповідно до вимог санітарного законодавства в шкільному підрозділі кухаря  Пільгуй І.С., в філії – Седюк Л.П..

                                                                                               Постійно

     8. Відповідальним за приймання, зберігання та видачу продуктів харчування   Пільгуй І.С., Седюк Л.П. :

     8.1. Спільно з  черговим адміністратором дотримуватися нормативних вимог щодо правильності закладки продуктів.

                                                                                                Постійно

     8.2. Суворо дотримуватися рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.

                                                                                               Постійно

     8.3. Забезпечити харчування учнів закладу відповідно до фізіологічно обґрунтова­ного режиму дня.

                                                                                                Постійно

      8.4. При замовленні продуктів харчування дотримуватись розподілу продуктового набору за основними групами та видами продуктів відповідно до вимог чинного законодавства.

                                                                                              Постійно

      8.5.Надсилати щомісячне попереднє замовлення на продукти харчування до постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини відповідно до примірного двотижневого меню.

                                                                                              Постійно

      8.6.Контролювати умови доставки продуктів харчування та продуктової сировини до навчального закладу.

                                                                                             Постійно

      8.7.Здійснювати облік продуктів харчування та продовольчої сировини у книзі складського обліку, суворо дотримуватись умов зберігання та термінів реалізації

продуктів харчування та продовольчої сировини.

                                                                                              Постійно

      8.8. Підтримувати відповідні умови згідно з санітарно - гігієнічними вимогам до овочесховища.

                                                                                                   Постійно

      8.9.  Контролювати дотримання технології приготування страв та ведення журналу бракеражу готової продукції.

                                                                                                   Постійно

      8.10. Спільно з черговим адміністратором здійснювати контроль закладки продуктів  відповідно до норм, якості та виходу відпущених страв.

                                                                                                   Постійно

      8.11. Організувати та контролювати виконання призначень із дієтичною харчування  учнів.

                                                                                                   Постійно

      8.12. Здійснювати облік харчових відходів. Проводити бракераж готової продукції, результати фіксувати в спеціальному журналі.

                                                                                                   Постійно

      8.13. Проводити С-вітамінізацію страв та робити відповідний запис у журналі обліку норм харчування.

                                                                                                  Постійно

      9. Кухарю дошкільного підрозділу Швед О.М.:

      9.1.Спільно з  черговим адміністратором дотримуватися нормативних вимог щодо правильності закладки продуктів.

                                                                                                Постійно

      9.2. Забезпечити харчування вихованців закладу відповідно до фізіологічно обґрунтова­ного режиму дня.

                                                                                                Постійно

      10. Завгоспу шкільного підрозділу Бурлуцькій О.І., завідувачу філії Кіт О.Г.:    

      10.1. Проводити інструктажі на робочих місцях з працівниками  їдальні з техніки безпеки під час роботи з електрообладнанням, ріжучими інструментами та тех­нології приготування страв.

                                                                                                  Постійно

       10.2.Контролювати дотримання рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.

                                                                                               Постійно

       11. Завгоспу дошкільного підрозділу Долгань Н.Ю.:   

       11.1. При замовленні продуктів харчування дотримуватись розподілу продуктового набору за основними групами та видами продуктів відповідно до вимог чинного законодавства.

                                                                                              Постійно

      11.2.Надсилати щомісячне попереднє замовлення на продукти харчування до постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини відповідно до примірного двотижневого меню.

                                                                                              Постійно

      11.3.Контролювати умови доставки продуктів харчування та продуктової сировини до навчального закладу.

                                                                                             Постійно

      11.4.Здійснювати облік продуктів харчування та продовольчої сировини у книзі складського обліку, суворо дотримуватись умов зберігання та термінів реалізації

продуктів харчування та продовольчої сировини.

                                                                                              Постійно

      11.5. Підтримувати відповідні умови згідно з санітарно - гігієнічними вимогам до овочесховища.

                                                                                                   Постійно

      12. Сестрі медичній старшій М’якоті Я.О.:

      12.1.          Контролювати дотримання технології приготування страв та ведення журналу бракеражу готової продукції.

                                                                                                   Постійно

      12.2. Спільно з черговим адміністратором здійснювати контроль закладки продуктів  відповідно до норм, якості та виходу відпущених страв.

                                                                                                   Постійно

      12.3 Організувати та контролювати виконання призначень із дієтичною харчування  учнів.

                                                                                                   Постійно

      12.4 Здійснювати облік харчових відходів. Проводити бракераж готової продукції, результати фіксувати в спеціальному журналі.

                                                                                                   Постійно

      12.5 Проводити С-вітамінізацію страв та робити відповідний запис у журналі обліку норм харчування.

                                                                                                  Постійно

     12.6.Проводити санітарно - освітню роботу з працівниками харчоблоку з попередження інфекційних та шкіряних захворювань.

                                                                                                      Постійно

      13. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Директор НВК                                                                          Н.Я.Загоруйко

НАКАЗ

28.08.2017                                          №122

Про створення комісій з громадського

контролю з організації харчування

З метою організації раціонального, збалансованого харчування відповідно до віку і стану здоров'я учнів та вихованців

НАКАЗУЮ:

1. Створити комісію громадського контролю шкільного підрозділу з організації харчування у складі:

Романкевич С.Ю.

Тютюнник М.В.

М’якота Я.О.

Мокра Н.М.

Дикань Т.В.

01.09.2017

2. Створити комісію громадського контролю дошкільного підрозділу з організації харчування у складі:

Тютюнник М.В.

М’якота Я.О.

Хижняк Т.М.

Свічкар Л.М. 01.09.2017

3. Створити комісію громадського контролю філії опорного закладу з організації харчування у складі:

Кіт О.Г.

Щербак І.Є..

Кіт В.Ф.

4. Комісіям  з громадського контролю за якістю харчування здійснювати:

- контроль за організацією повноцінного збалансованого харчування (використання продуктів, складання меню відповідно до рецептури страв, правильність виписки продуктів, виявлення, облік і забезпечення харчуванням дітей, які потребують індивідуального харчування, фізіологічна повноцінність харчування, контроль за місячним набором продуктів і розрахунком їх хімічного складу);

- контроль за роботою харчоблоку (правильність закладки продуктів, їх кулінарна обробка і вихід страв, якість продуктів, які поступають і приготування їжі, ведення документації і наявність довідкових таблиць, санітарний стан харчоблоку, проведення С-вітамінізації їжі, наявність необхідного обладнання на хапчоблоці);

- контроль за організацією постачання продуктів (своєчасна подача заявки на продукти та її задоволення, стан постачання продуктів, їх якість, асортимент).

Постійно

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Август 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Відділ освіти Ізюмської райдержадміністрації
  • РМО вчителів інформатики
  • Студенокський НВК
  • Капитолівський НВК
  • Бугаївський НВК

  •      МОНУ           ДНіО            ХАНО           Ізюмська РДА           Відділ освіти Ізюмської РДА           РМО вчителів інформатики           ХРЦОЯО     

    Комунальний заклад "Опорна школа "Оскільський ліцей Оскільської сільської ради Ізюмського району Харківської області""©2018