Суббота, 20.04.2024, 04:53
Сайт комунального закладу "Опорна школа "Оскільський ліцей Оскільської сільської ради 
Ізюмського району Харківської області""
2022/2023 навчальний рік
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 71
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

11:22
Школа «Агенти змін. Діти».

Як із підлітка виховати активного громадянина країни? Секрети знає школа «Агенти змін. Діти». А ще там вчать волонтерству, проектному менеджменту та ще багатьом корисним речам, які допомагатимуть змінювати країну.
"Наша школа – це школа активної участі, де вчать мріяти й робити нашу країну кращою. Наша методика побудована у першу чергу на довірі та на вірі у дитину. Спочатку ми мотивуємо учня, розкриваючи його потенціал. А вже потім працюємо з ним, навчаючи, як саме можна реалізувати свої задуми," – розповідає Катерина Клюзко, засновниця школи «Агенти змін».

Ініціатива створити таку школу виникла у 2015 році, коли Катерина Клюзко повернулася з Америки та, надихнувшись прикладами громадянської освіти у штатах, вирішила створити такий проект і в Україні. Перший реалізували у Київській області на базі літнього табору сільської школи. Пізніше ініціативою зацікавилася Мала академія наук, і з 2006 року школу «Агенти змін» було включено до програми позашкільної освіти першої в Україні школи з громадянської освіти. Наразі школа діє при національному центрі МАН.
Нещодавно школа запрацювала ще у трьох містах: Львові, Полтаві та Вінниці. Загалом, з 2015 року було реалізовано вже 170 проектів по всій Україні. За словами організаторів, за допомогою набутих у школі навичок дитина стає «агентом змін», показуючи на власному прикладі, як можна по-іншому працювати у громаді. У них немає страху звертатися до міської влади, до бізнесменів, шукати фінанси і вкладати їх у покращення рідного міста чи села.
"Протягом року у нас відбувається 5 етапів, під час яких ми навчаємо дітей планувати, розробляти та втілювати у життя проекти. Перших два – теоретичні. У програмі проектний менеджмент, уроки лідерства, волонтерства; навички презентації своєї ідеї, планування проекту та його бюджету. Третій етап – впровадження проектів у життя. На четвертому етапі говоримо про вплив дитини на комунікаційну структуру в населеному пункті. І п’ятий етап – поїздка до Італії для обміну досвідом із однолітками-активістами," – пояснює пані Катерина.
Проект розрахований на підлітків 13 – 16 років з різних куточків України. Наразі у школі є 12 менторів, які в індивідуальному порядку підтримують інтерактивний зв'язок із кожною дитиною. Аби потрапити до школи, кожен охочий має пройти конкурсний відбір. На початку січня-лютого потрібно заповнити анкету та написати есе. Цього року було подано 400 заявок, з яких обрали лише 125 учасників. Серед цих 125 учасників була учениця 10 класу Оскільського ліцею, президент учнівської організації "ЗНАК" Зорянська Інна.

За матеріалами сайту https://vechirniy.kyiv.ua/news/u-kyyevi-dity-stayut-ahentamy-zmin

Переглядів: 260 | Додав: chervony_oskil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Июнь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz